Vervoer van leerlingen

In elke autoverzekering is wettelijk voorzien dat alle inzittenden, behalve de chauffeur, zijn verzekerd voor zowel lichamelijke als stoffelijke schade. Dit op voorwaarde dat het aantal inzittenden het aantal zitplaatsen niet overschrijdt. Kinderen die vooraan zitten, moeten op een kinderzitje.

De chauffeurs daarentegen kunnen noch voor zichzelf, noch voor hun wagen een beroep doen op een door de school aangegane verzekering. Indien zij bij vervoer van kinderen in de fout zijn gegaan, zullen zij zelf lichamelijke en stoffelijke schade moeten vergoeden. De school kan nooit aansprakelijk gesteld worden.