Verdeling van de klasgroepen

Algemeen:
De leerlingen van het 2de leerjaar uit de Duinenstraat  komen in een nieuwe afdeling terecht. Hun vroegere 'klas' wordt opgenomen in een groter geheel. De kinderen worden verdeeld in volgende klasgroepen:

3 de leerjaar A en B

Er wordt rekening gehouden met : schoolrijpheid, schoolvorderingen en het advies van de klasleerkracht én zorgcoördinator.
Ouders hebben geen keuze bij het kiezen van een klasleerkracht.

Bijzondere criteria :

In de mate van het mogelijke wordt rekening gehouden met de bemerkingen van de ouders wanneer het om tweelingen of twee broers/zussen gaat die in dezelfde klas zitten.

• Op het einde van het schooljaar adviseert het MDO-team (CLB+klasleerkracht/directeur) over de zittenblijvers. Met dit advies wordt dan ook rekening gehouden.
  • Er wordt gewaakt opdat kinderen door de klasverdeling niet geïsoleerd geraken van hun vriendjes.
  • Om een goede werking van de klas te garanderen kan het soms nuttig zijn sommige leerlingen van elkaar te scheiden. Directie en betrokken leerkrachten hebben hun inbreng.
  • Omwille van de relatie leerkracht-leerling kan het aangewezen zijn dat een leerling in een andere klas terecht komt. Directie en betrokken leerkrachten zoeken de beste oplossing.
  • Nieuwe leerlingen worden ingeschreven in de klas met het minst aantal leerlingen.