Taal

Leerlingen en ouders dienen het Nederlandstalig karakter van de school te eerbiedigen. Het verwerven van taal gebeurt niet alleen tijdens de lesuren. Het is wenselijk dat de ouders ook buiten de schooltijd voor een Nederlandstalige omgeving zorgen. Dit veronderstelt een bereidheid om in huiselijke kring ruimte te maken voor de beleving van Nederlandse taal (vb. TV, radio, boeken, enz.). Ouders kunnen hun kinderen aanmoedigen om zoveel mogelijk Nederlands te spreken en naar de plaatselijke bibliotheek te stappen. Sommige anderstalige ouders doen hiervoor een inspanning door lessen Nederlands te volgen.