Mediabeleid

Google Workspace

In de Sint-Pietersschool  gebruiken we Google Workspace for Education. 

Google Workspace for Education is een reeks onderwijsproductiviteitstools van Google, bestaande uit Gmail, Agenda, Documenten, Classroom en meer, die over de hele wereld wordt gebruikt door tientallen miljoenen leerlingen en leerkrachten.

In de Sint-Pietersschool Adinkerke gebruiken de leerlingen van de 3de graad hun Google Workspace for Education-account om aan opdrachten te werken, met hun leerkrachten te communiceren, in te loggen op de chromebooks en om de eindtermen te behalen. Ook de technische vaardigheden zijn een basisvoorwaarde . 

Tevens worden ook vaardigheden voor digitaal burgerschap geleerd die van hen verwacht wordt in de 21e eeuw.

Hoe gaan we te werk

Al onze ICT middelen worden aangewend als middel om onze doelen te bereiken. 

Ook in de kleuterklassen en 1ste en 2de graad worden er Ipads ingezet. 

Ons WIFI netwerk is recent aangepast aan onze ICT noden. 

Al onze klassen uit de lagere school werken met een digitaal bord. Waaronder een aantal met touchscreens. Ook de 3de kleuterklas in Adinkerke heeft een digitaal bord. 

Wij werken allemaal met een geïntegreerde aanpak, we leren door te doen en onze leerkrachten zijn model voor de kinderen. 

De motivatie van de kinderen is heel belangrijk en speelt een grote rol. Hier gaat het om intrinsieke motivatie. 

Onze leerkrachten krijgen technische ondersteuning van onze ICT –coördinator en leren elke dag bij. Daarnaast hadden ze ook een nascholingen met Fourcast for education . 

Onze leerlingen werken met de platformen van Kabas en Bingel. In het 1ste leerjaar werken de leerlingen met het digitaal platform van Veilig leren lezen KIM versie: “Zoem je mee? “

Op de Ipads staan er educatieve apps, doen we een kwis met Kahoot, leren we opzoeken, leren we met QR codes werken maar vooral leren we ook omgaan met media. 

Ook het gebruik van media leren we kritisch bekijken en beoordelen. We proberen ook media doordacht en zorgzaam aan te wenden . 

Met onze ICT middelen wordt er ook aan differentiatie gedaan. Elk op zijn tempo en op zijn niveau. Dit vooral via Kabas en Bingel in de lagere school. 

We zorgen er ook voor dat in samenwerking met “Huis van het kind De Panne “, alle kinderen die het nodig hebben, thuis voorzien zijn van een laptop/chromebook om de nodige taken te kunnen maken. 

Andere media komen zeker ook aan bod in onze lessen: foto’s maken en bewerken, stopmotion filmpjes, video opnames bewerken, filmpjes opnemen, vloggen, de krant  lezen, in tijdschriften opzoeken, luisterverhalen, grej of the day, digitale kaartjes ontwerpen, videobellen, …

Bij deze wil ik ons schoolbestuur en het Ministerie van onderwijs bedanken voor de financiële steun bij deze digitale stappen. 

We gaan samen de digitale wereld rond.. 


Vrije Basisschool Sint Pieter Adinkerke - De Panne
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. • 058 415025 • 0496 503465

Site ontwerp en onderhoud door Bytehawk www.bytehawk.net